6 februari 2019

Nieuwe Dienstverlening bij FrisFacilitair: FrisZorgmaatje!

Alles wat je aandacht geeft,  groeit

 

Het probleem werd een idee en het idee werd een doel: FrisZorgmaatje als aanvulling op de huidige dienstverlening van FrisFacilitair. Ontstaan vanuit het gevoel dat er andere, maar vooral betere, meer betrokken, hulp dient te zijn voor hulpbehoevenden waarvoor geen plek is in de reguliere zorg. De grote groep mensen die langzaam vereenzamen en hun overbelaste mantelzorgers.

Het is onze oprechte overtuiging dat het draait om échte aandacht. Het gevoel dat je iemand kunt helpen door hem of haar te laten delen in jouw ervaring, kennis, tijd, energie of simpelweg je aandacht. Mensen helpen voelt goed, het geeft voldoening om een waardevolle betekenis aan hun leven te kunnen geven. Een FrisZorgmaatje is niet zomaar iemand die komt helpen in de huishouding.

Een FrisZorgmaatje zorgt voor juist die dingen waar “normaal” gesproken geen tijd voor is. Naast de huishoudelijke taken maken wij graag tijd voor een boodschapje, een kopje koffie, een praatje en een luisterend oor. Ook bieden wij wasserij-diensten aan voor een schoon en opgemaakt bed. En dat is niet alleen voor de cliënten fijn, maar ook voor de vaak overbelaste mantelzorgers.

Voor wie?

Onze FrisZorgmaatjes zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke aandacht en professionele begeleiding in zijn of haar eigen leefomgeving. Mensen die de regie in eigen handen willen houden.

  • Ouderen die graag langer zelfstandig willen (moeten) blijven wonen
  • Mensen met een lichte lichamelijke en/of geestelijke beperking
  • Mantelzorgers die ontlast willen worden door professionele begeleiders

Wat we doen

Mensen kunnen langer zelfstandig blijven wonen met goede ondersteuning in en om huis. Onze FrisZorgmaatjes helpen niet alleen met de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden, maar helpen ook bij algemene dagelijkse levensbehoeften. Samen met de cliënt zoeken we een vaste begeleider die het beste bij deze cliënt past. Zowel qua persoonlijkheid, zijn of haar hobby’s en interesses, als ervaring met de hulpvraag van de klant. Onze FrisZorgmaatjes zorgen voor professionele begeleiding van ouderen en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Samen met cliënt en mantelzorgers kijken we naar de mogelijkheden.

  • Schoonmaak bij u thuis
  • Wasserijdienst
  • Hulp bij algemene dagelijkse levensbehoeften
  • Persoonlijke aandacht

Meer info via: FrisZorgmaatje.nl

 

 

Terug naar home