9 september 2019

Kerstbijeenkomst bij Royal Delft

Royal Delft: op 11 september 2019 100 jaar in het bezit van predicaat koninklijk!

SAVE THE DATE: dinsdag 17 december 2019 Kerstbijeenkomst

Jaarlijks wordt de kerstbijeenkomst voor de gezamenlijke netwerken van Business Netwerk Rijnmond, Business Netwerk Haaglanden en Business Netwerk Drechtsteden op een locatie in de regio georganiseerd. Dit jaar vindt de kerstbijeenkomst plaats op dinsdag 17 december 2019 (vanaf 17.00 uur) op de prachtige locatie van Koninklijke Royal Delft. U ontvangt hier t.z.t. meer informatie over.

Deze week verscheen er een persbericht inzake het heugdelijk feit dat op 11 september 2019 het 100 jaar geleden is dat Royal Delft haar koninklijk predicaat toegewezen kreeg.

PERSBERICHT:

Op 11 september 2019 is het 100 jaar geleden dat Royal Delft het koninklijk predicaat toegewezen heeft gekregen van de toenmalige Koningin Wilhelmina. Het bedrijf is hiermee vandaag de dag nog de enige Delfts Blauw fabriek die de titel ‘koninklijk’ mag voeren. Om dit te vieren krijgen alle Wilhelmina’s (en afgeleiden daarvan) in de week van 9 – 15 september gratis entree.

Het predicaat

Een koninklijk predicaat wordt gegeven aan bedrijven die langer dan 100 jaar bestaan en van grote invloed zijn geweest op de branche waarin zij zich begeven. Op 11 september 1919 ontving de Porceleyne Fles dit predicaat van Koningin Wilhelmina. Koningin Wilhelmina kondigde na haar troon aanvaarding duidelijke regels en richtlijnen af en verleende slechts bij hoge uitzondering het koninklijk predicaat. Hiermee bracht zij het predicaat weer tot status. Royal Delft is altijd trots dat het werk dat zij creëren niet onopgemerkt door het Koningshuis blijft.

Gratis entree voor Wilhelmina’s

Om dit jubileum te vieren geeft Royal Delft alle Wilhelmina’s (en afgeleiden daarvan) in de week van 9 – 15 september gratis entree bij Royal Delft. Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs ontvangen deze bezoekers de entree. In het museum zal extra aandacht zijn voor de speciale relatie die het bedrijf heeft met het koningshuis.

Limited edition bord

Voor de echte verzamelaars is er een uniek bord ontworpen om het jubileum te vieren. Het bord is ontworpen door meester-schilderes Carolien Hartman en wordt alleen het komend jaar uitgegeven. Het ontwerp bevat het koninklijk predicaat en het merkteken van Royal Delft met een oranje accent. Het oranje accent is een verwijzing naar het Nederlands koningshuis van wie Royal Delft het

predicaat heeft ontvangen. De collectie Oranje Keramiek, met verschillende herinneringsborden rondom het thema koninklijk, is de enige collectie waarbij het typische Delfts Blauw wordt aangevuld met oranje. Het bord is vanaf 11 september verkrijgbaar.

 

Over Royal Delft 

Royal Delft, opgericht in 1653, is dé toonaangevende producent van handgemaakt en handbeschilderd Delfts Blauw aardewerk. De collectie omvat zowel traditioneel als inspirerend modern Delfts Blauw. Jaarlijks ontvangt de Royal Delft Experience 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het unieke ambacht van Royal Delft komen bewonderen. Wij zijn trots op de hoge kwaliteit van onze producten.

Royal Delft

Rotterdamseweg 196

2628 AR DELFT

T: +31 (0)15 760 0800

http://www.royaldelft.com

Terug naar home